Kringloopwinkel Bohero start Huisraadbank in Borculo

Kringloopwinkel Bohero in Borculo start samen met Stichting de Berkellandse Uitdaging met een nieuw project genaamd de Huisraadbank. Iets soortgelijks bestaat er al in Zutphen. Het is een soort Voedselbank, maar dan voor meubelen, huishoudelijke apparaten, speelgoed enzovoort. Mensen die het financieel niet breed hebben kunnen bij de kringloop terecht voor gratis goederen.

Mensen uit eigen omgeving helpen
Kringloopwinkel Bohero is een grote organisatie die werkt met tientallen vrijwilligers. Naast de verkoop van tweedehands artikelen doet de organisatie nog veel meer, zoals het brengen van meubels en kleding naar het buitenland. Nu komt naast de bestaande activiteiten ook de Huisraadbank erbij.
Vrijwilliger Peter Grootemaat is erg enthousiast over dit initiatief. “Wij krijgen altijd ruim voldoende spullen binnengebracht door mensen uit de omgeving, dus als we met de dingen die we overhouden iemand blij kunnen maken doen we dat zeker. Het hoeft niet altijd naar het buitenland, wat we veel doen, want ook hier vlakbij zijn genoeg mensen die wij kunnen helpen.”

De Berkellandse Uitdaging verwacht dat er met deze nieuwe Huisraadbank in Borculo ongeveer 100 tot 150 gezinnen per jaar geholpen kunnen worden. Niet alleen particulieren maar ook bedrijven uit de regio kunnen hun overgebleven meubelen of andere voorwerpen naar de kringloopwinkel brengen. Op 9 september wordt er een startbijeenkomst gehouden over de Huisraadbank.