Kringloopcentrum Santpoort wordt Noppes

De bezoekers die graag naar tweedehands spulletjes komen kijken in Santpoort voortaan terecht bij kringloopwinkel Noppes. De kringloopwinkel aan de Narcissenstraat 6-8 was voorheen onderdeel van IJmond Werkt! onder de naam Kringloopcentrum Santpoort, maar de locatie valt nu in handen van kringloopbedrijf Noppes. Deze overname vond plaats in januari dit jaar. Door deze nieuwe Noppes winkel telt Noord-Holland nu acht kringloopwinkels van dit bedrijf, waarvan twee in de regio IJmond.

Wederzijds vertrouwen
IJmond Werkt! is gestart met Kringloopcentrum Santpoort maar de tijd op het gebied van hergebruik heeft niet stil gestaan. Er zijn enorme ontwikkelingen geweest. De behoefte aan kringloopwinkels in de regio IJmond blijft momenteel nog steeds groeien, wat onder meer blijkt uit de resultaten van de Noppes-winkel in Velserbroek. Daarom draagt stichting IJmond Werkt vol vertrouwen de zaak over aan Noppes. De winkel en het personeel blijven onveranderd. “Beide partijen zijn blij met deze overname en gezien de ervaringen en ambities van Noppes Kringloopwinkels, ben ik ervan overtuigd dat ook dit een succes wordt”, bevestigt Mark Bouma, de directeur van IJmond Werkt! “De overname is inclusief medewerkers, dus ook de sociale werkgelegenheid is gewaarborgd.” Tot aan de officiële heropening op 21 maart om 10.00 uur blijft de kringloopwinkel geopend onder de oude naam: Kringloopcentrum Santpoort met gebruikelijke openingstijden.

De missie van Noppes
Noppes doet zijn werk niet zomaar maar heeft een duidelijke missie. De kringloopwinkel wil namelijk de hoeveelheid grof huisvuil beperken door recycling te stimuleren. Daarbij wordt altijd gelet op de balans tussen milieu, mens en maatschappij. De winkel heeft een professionele opzet maar werkt volledig zonder winstoogmerk. In de kringloopwinkels van Noppes krijgen mensen die minder kansrijk zijn op de arbeidsmarkt de mogelijkheid zich op werkgebied te (her)ontwikkelen. Dit goed doordachte werkgelegenheidsproject heeft zich al in diverse gemeentes bewezen van successen. Noppes wil hiermee de uitstraling van een milieubewuste en maatschappelijk betrokken kringloopwinkel hebben die een voordeel biedt voor iedereen.