KringloopCentrum Eemnes opent Kinder kringloop

Vrijdag 7 november om 15:30 uur wordt er bij KringloopCentrum Eemnes in een aparte hoek van de winkel een speciale Kinder kringloop geopend. Hiermee is de winkel de eerste in Nederland. Het initiatief is afkomstig van winkelmanager Hans Gossling en directeur Gerard Luchtenberg naar aanleiding van een idee van werkneemster Marjan.

Van gereedschap naar kinderspeelgoed
Gossling en Luchtenberg volgen een soort masterclass voor kringloopmedewerkers, waarbij zij 'retail-kneepjes' voor de winkel. "Hierbij kijken wij scherp naar onze winkel. Is de winkel in balans en krijgen alle goederen het juiste aantal vierkante meters? Zo kwamen wij tot de conclusie dat we het eigenlijk best goed doen", vertelt Gossling. Maar buddy Marjan keek ook even mee met de twee en had toch een punt van kritiek. Ze gaf aan dat de elektra- en gereedschapshoek onrecht deed aan de winkel. Ze bracht het idee in om in deze hoek alle kinderkleding, -speelgoed en aanverwante artikelen te concentreren. De twee heren waren direct enthousiast over dit plan.

Selecteren van artikelen,/b>
Het totale winkeloppervlak is 300m2 en hiervan is nu ongeveer 50 vierkante meter ingericht als Kinder kringloop. Alle artikelen die bruikbaar zijn voor of door kinderen zijn hier uitgestald. Gossling vertelt wat meer over de inhoudt van de Kinder kringloop. "Onze medewerkers sorteren vooraf alle spullen die binnenkomen. Kinderspullen gaan direct apart en worden gecontroleerd op kwaliteit. Ook maken zij bijvoorbeeld zakjes met Lego of Duplo. De kleding (maat 56 t/m 164) is altijd van goede kwaliteit en er zijn zelfs merken te vinden als Boss, Tommy Hilfiger, Gant en Polo Ralph Lauren."

Op de agenda
Na de officiƫle opening op 7 november worden op 15 november de Sinterklaas-artikelen die Kinder kringloop alweer binnengebracht met het oog op 5 december. Op zaterdag 22 en 29 november houdt creatief brein Jacqueline Lokker uit Blaricum een surprise-spreekuur waarbij zij kinderen allerlei tips en advies geeft.