Kringloop Zaltbommel verhuist naar Waluwe

De Zaltbommelse kringloop De Spullewaard verhuist komend voorjaar van de Spellewaardsestraat naar het vroegere gebouw van de LTS in de Waluwe. Daarover is definitief overeenstemming bereikt met Woonlinie en de gemeente Zaltbommel.

Wanneer de kringloop zijn deuren precies gaat openen op de nieuwe locatie hangt af van de voortgang van de herinrichting van het voormalige schoolgebouw aan de Van Heemstraweg. De Spullewaard laat het nieuwe onderkomen grondig verbouwen en restylen.

De verhuizing van De Spullewaard valt samen met het tienjarig jubileum. De Zaltbommelse kringloop werd in het voorjaar 2004 opgericht om met de netto-opbrengst van de verkoop van bruikbare spullen goede doelen te kunnen financieren.

Sinds de oprichting heeft de organisatie enkele honderdduizenden euro's aan donaties kunnen uitgeven. Dit jaar ging er onder meer geld naar de bestrijding van spierziekten, de training van hulphonden, de Voedselbank in de Bommelerwaard en de verbetering van de positie van vrouwen in Kenia.