Kringloop Vraag&Aanbod Wijchen steunt goede doelen

Kringloopwinkel Vraag & Aanbod in Wijchen gaf dit jaar gezamenlijk met de 125 vrijwilligers een bedrag van meer dan 45.000 euro aan goede doelen. Dit doet de winkel elk jaar. In de afgelopen 15 jaar dat de winkel bestaat is er al 275.000 euro naar goede doelen gegaan. Dit maakte Anton Smid, voorzitter van de Wijchense kringloopwinkel, zaterdag 29 maart bekend tijdens de jaarlijkse goede-doelenmiddag. Op deze middag waren de vertegenwoordigers van bij alle uitgekozen organisaties naar de winkel aan Kruisbergseweg gekomen om hun cheque in ontvangst te nemen.
Alle goede doelen zijn organisaties die in de gemeente Wijchen (of met behulp van mensen uit Wijchen) met vrijwilligers actief zijn op cultureel, sociaal, educatief of charitatief gebied.

Gevolgen van de crisis
Helaas was er dit jaar 5.000 euro minder te verdelen dan in 2013. Dat komt volgens Anton Smid omdat mensen vanwege de crisis minder snel hun spullen weg doen. Maar daar tegenover staat dat het wel steeds drukker in de winkel wordt. Gemiddeld trekt Vraag & Aanbod Wijchen tweehonderd klanten per dag.