Kringloop GoedZo! schenkt cheques aan dertig goede doelen

Kringloopwinkel GoedZo! aan de Koenestraat in Amerongen heeft grote bedragen geschonken aan verschillende goede doelen. Dit deden zij vorige week tijdens een gezellig feest in de winkel. In totaal hebben dertig goede doelen in Amerongen en Overberg een bedrag gekregen afkomstig van de inkomsten van de kringloop uit 2015. Bij elkaar ging het om 35.000 euro, de grootste opbrengst sinds de oprichting van de kringloopwinkel.

Feestelijke dag
Van elk goed doel waren er vertegenwoordigers naar de kringloopwinkel gekomen om hun cheque in ontvangst te nemen. Hiervoor vertelde elke organisatie kort iets over waar zij zich voor inzetten en waar het geld aan besteed zal gaan worden. Er waren vele belangstellenden aanwezig tijdens de overhandiging. De dag werd feestelijk aangekleed met een prachitg fanfareorkest, Sinterklaas en pieten, een openingswoord door wethouder Van Velthuizen en vele vrijwilligers. De cheques werden niet zomaar gegeven maar dit ging op een bijzondere wijze. Alle cheques hingen namelijk aan een grote hoepel. De wethouder trok hier een cheque vanaf om deze daarna aan de bestemde organisatie te geven.

Voor de verdeling van de cheques maakt GoedZo! een realistische afweging en geeft hierbij een motivering. De kringloopwinkel was dit jaar genomineerd voor de Vrijwilligersprijs van de Utrechtse Heuvelrug. Dit was voor de vele vrijwilligers die bij GoedZo! werkzaam zijn een bekroning op hun werk. De gekozen organisaties zijn: zeven kerkelijke en sociale instanties, de Peuterspeelzaal, het Zomerkamp Vrijuit, de Oranjevereniging, basisscholen, de Klepperman, de Sinterklaasintocht en de renovatie van de Oude Begraafplaats in Amerongen.