Kringloop De Spullenwaard verhuist

Kringloop De Spullewaard in Zaltbommel gaat net als de voedselbank verhuizen naar de oude LTS. De verhuizing wordt zelf georganiseerd door de vrijwilligers van de winkel. Dit vereist wel enige voorbereidingstijd. Zo zal in de week van 10 tot en met 15 februari een grote uitverkoop plaatsvinden met het motto: Alles moet weg! Dit betekent dus dat er in deze week geen nieuwe spullen aangenomen worden. “We hopen dat onze klanten begrip hebben voor de verhuizing en hun spullen nog even willen bewaren tot we op onze nieuwe locatie open gaan”, vertellen de bedrijfsleiders Ietje van Hintum en Cemka Hetjes.
In de week daarop, dus van 17 februari tot en met 7 maart, zal de kringloopwinkel gesloten zijn zodat alles verhuisd kan worden en de nieuwe locatie kan worden ingericht. Als u alles in een duidelijk overzicht wilt kunt u een flyer krijgen in de winkel aan de Spellewaardsestraat. De opening van de nieuwe locatie is op zaterdag 8 maart.

Verzamelgebouw
De kringloopwinkel verhuist niet zomaar. Vanuit de gemeente is gevraagd om mee te doen met de plannen voor de LTS als een verzamelgebouw voor maatschappelijke en culturele doeleinden. Daarbij hoort dus ook een kringloopwinkel. De Spullewaard doneert elk jaar tienduizenden euro’s aan vele stichtingen en verenigingen. Het motto is: Van de Bommelerwaard voor de Bommelerwaard.
Daarnaast heeft de winkel als doelstelling bij te dragen aan het milieu. Door verkoop van tweedehands spullen krijgen deze een tweede kans en het afval wordt daarbij altijd gescheiden of hergebruikt.

Onderwijs
De kringloop biedt plaats aan stagiaires van diverse opleidingen en aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om werkervaring op te doen. De winkel een erkend leerbedrijf voor niveau 1 waarbij jongeren stage kunnen lopen. De jongeren kunnen zo een certificaat halen en daarmee (weer) naar het reguliere onderwijs doorstromen.