Kringloop Antwerpen krijgt designkleding

Top designkleding van de bekende Belgische ontwerper Walter van Beirendonck is beland in een kringloopwinkel in Antwerpen. Dit gebeurde nadat in februari zijn conceptstore failliet is gegaan. De curator organiseerde een grote online verkoop waarbij de collectiestukken en de winkelinrichting te koop zijn aangeboden. Tijdens de veiling zijn echter niet alle stukken verkocht. In de kelder lag ook nog een berg kleding.

Ontruiming
De eigenaar van het pand gaf de Antwerpse kringloopwinkel de opdracht alles te ontruimen. In ruil daarvoor mag de winkel alles houden en verkopen. In totaal had de kringloopwinkel 6 vrachtwagens nodig om de kelder leeg te ruimen. Bij het sorteren op het depot van de kringloopwinkel bleek dat er veel bijzondere designstukken tussen zaten. Onder meer een aantal 'Paper dresses', papieren jurken die van Beirendock ontwierp voor een tentoonstelling in het MoMu. Een deel van de designkleding hing nog een prijskaartje waarop bedragen van enkele honderden euro's stonden.

De kringloopwinkel beraadt zich nog wat te doen met de kleding. De designkleding is veel duurder dan de kleding die normaal gesproken bij de kringloopwinkel wordt verkocht. Bovendien ruiken veel van de stukken naar de muffe keldergeur wegens het langdurige verblijf in de kelder.