Klediningboetiek Linschoten gesloten

Eind 2012 opende in De Vaart in Linschoten een kledingboetiek van Kringloopwinkel Midden-Holland, maar deze winkel heeft deze maanden de deuren weer moeten sluiten. De boetiek was niet rendabel genoeg om te kunnen blijven bestaan. Oorzaken voor de weinige inkomsten zijn de financiële crisis en de komst van de kringloopwinkel uit Woerden naar het centrum van Linschoten.

Te weinig omzet
Directeur Piet Philipse is teleurgesteld. "Linschoten is een te kleine gemeenschap om de winkel te kunnen draaien,” vertelt hij. "Vooraf hadden we wel het idee dat de kledingboetiek met tweedehands kleding een toegevoegde waarde zou kunnen zijn. Toch bleek de winkel niet in staat zichzelf te bedruipen. En dat moet wel, want in tegenstelling tot wat veel mensen denken, ontvangen wij geen enkele subsidie.”

Meerdere oorzaken
Philipse bevestigd dat er meerdere redenen aan te wijzen zijn die maakte dat de winkel moest sluiten. "Op nog geen 5 kilometer afstand in Woerden hebben we natuurlijk ook een Kringloopwinkel. Deze is ook nog eens begin dit jaar verhuisd naar de binnenstad. Die winkel is veel groter en ook het assortiment is breder. Als we kleding binnenkrijgen moeten we ook altijd een keuze maken in welke winkel we het gaan verkopen en dan is Woerden vaak aantrekkelijker.”
Maar ook door het aantal werknemers in de winkel daalde de inkomsten die over blijven. "We werken met mensen van Ferm Werk die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Je kunt hen niet alleen in de winkel laten staan, maar het is natuurlijk wel duurder om twee werknemers neer te zetten.” legt Philipse uit.