Kinder Repair Café in Hoogeveen

Woensdagmiddag 26 februari is er voor de eerste keer een Kinder Repair Café in Hoogeveen. Dit wordt gehouden van 13.00 tot 16.00 uur in kringloopwinkel Het Goed aan de Gratamastraat 12. Kinderen van 6 tot 12 jaar zijn, onder begeleiding van een volwassene, van harte welkom met hun kapotte knuffel, trein, auto, poppenkleertjes, speelgoedautootje, houten of elektrisch speelgoed, poppenmeubeltjes, armbandjes, fiets, poppenkastpop, step of skelter.

Leren wat recycling is
De kinderen kunnen met behulp van een vrijwilliger proberen het speelgoed te repareren. Zo leren kinderen spelenderwijs dat het zonde en onnodig is om zomaar speelgoed weg te gooien. En dat het vaak simpel is om iets dat kapot is weer te maken. Zo leren ze dus wat recyclen inhoudt. Repair Café Hoogeveen zal zorgen voor het benodigde gereedschap.

Zelf demonteren
Daarnaast willen de vrijwilligers de kinderen inzicht geven in wat er allemaal in een apparaat zit en waarom. Kinderen kunnen speelgoed, maar ook huishoudelijke apparaten die niet meer te repareren zijn, met de vrijwilliger samen demonteren en kijken hoe het is gemaakt. Dus ook u thuis nog een defecte radio, wekker, videorecorder, koffiezetapparaat, klok, mixer , broodrooster of oude computer heeft, neem 't mee op de 26ste en ga aan de slag!