Kerstmarkt bij Stichting Kringloop Rataplan

Bij de veertien kringloopwinkels van Rataplan in Noord- en Zuid-Holland is er vanaf donderdag 7 november een vrolijke kerstsfeer. Tot dat het Kerstmis is, is er voor bezoekers in een sfeervol ingerichte hoek speciaal voor prachtige kerstartikelen als stalletjes, beeldengroepen, ballen, slingers, Kerstmannen, rendieren en kunstbomen.

Deze speciale kerstshow aan het eind van het jaar is al jaren een goede traditie bij het kringloopbedrijf. Stemmige feestkleding als glitterjurken, galakostuums en smokings worden het hele jaar apart gehouden om in deze periode prachtig te kunnen tentoonstellen voor de verkoop.

Begin november worden de overvolle magazijnen en zolder leeggehaald en de verzamelde spullen worden verhuist naar de winkels. Er is zoveel kerstassortiment verzameld dat de kersthoek regelmatig wordt aangevuld met nieuwe leuke spullen.

De tweedehands stalletjes, beeldengroepen en kunstbomen zijn bijna niet van nieuw te onderscheiden. Vaak ademen artikelen een sfeer van nostalgie doordat ze dateren van lang vervlogen tijden. Kledingstukken zijn gegarandeerd heel en schoon. Wie nog zoek is naar een chic kostuum of jurk voor de komende feestdagen zal bij de winkels van Rataplan zeker voor een prikkie slagen.

De kerstshows bij Rataplan starten op donderdag 7 november om negen uur 's morgens en gaan door tot Kerstmis. In de laatste week voor Kerstmis komt hier nog eens een grote kortingsuitverkoop bovenop! In de winkels gelden verder gedurende deze periode de normale openingstijden. Vanwege de verwachte drukte worden wel extra kassamedewerkers ingeschakeld zodat wachttijden niet oplopen. ,,Onze mensen vinden het altijd een prachtige tijd. En ook de klanten weten ons in de weken voor Kerstmis altijd prima te vinden”, zegt directeur Gert-Jan Dekker.

Stichting Rataplan werkt zonder het oog op winst. De stichting biedt zinvol werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast levert de organisatie een bijdrage aan het milieu door tweedehands spullen een nieuw leven te geven.