Kerstmarkt bij kringloopwinkel Borne

Op dit moment is de kerstmarkt van de kringloopwinkel in Borne nog in volle gang. De markt is opgezet op het voorplein bij de winkel en in het gebouw zelf. Om de ijzige kou op het plein te doorstaan zijn er enkele vuurkorven zodat de standhouders nog enige warmte hebben. Maar ondanks de kille wind is het enthousiasme van de standhouders groot.

Duurzame producten
Er zijn verschillende leuke standjes te vinden met diverse producten. Voor op het plein verkoopt een dame kerstballen en kerstbakjes, zij staat hier in de plaats van haar zieke moeder. Duurzame bakkerij Caatjes lekkernijen heeft heerlijke nieuwe jams en tapenades gemaakt die iedereen even mag komen proeven. Maar er zijn ook Keniaanse lekkernijen te vinden.
Er worden verschillende duurzame producten gepromoot en milieuvriendelijke idee├źn uitgelegd. Zoals een geheel nieuw natuurlijk product om mee te wassen, de wasnoten. Deze gebruik je in plaats van waspoeder of wasgel. Er wordt voorgedaan hoe je etensresten kunt afdekken door handdoek bedekt met geprepareerd bijenwas. Dit natuur- en milieuvriendelijk omdat er geen aluminium- of huishoudfolie gebruikt hoeft te worden.

Geld naar Sri Lanka
Maar natuurlijk wordt er het goede doel gedacht. Binnen staat een stand van Stichting Hulp aan Sri Lanka waar poppenkleertjes, schoentjes en kerstcadeautjes verkocht worden. In een ander kraampje worden 100 zelf gehaakte engeltjes verkocht. De opbrengsten hiervan worden gebuikt om bedden te kopen voor mensen Sri Lanka die op de grond moeten slapen.