Inleverpunt kringloopwinkel op milieustraat Druten

Bewoners van Druten kunnen vanaf zaterdag 8 februari hun kringloopspullen, zowel bij de kringloopwinkel De Oude School, als op de milieustraat aan de Van Heemstraweg in Druten hun kringloopspullen inleveren. Deze regeling is nu ingevoerd voor een proefperiode van een jaar.

Eigenaar van de Drutense kringloopwinkel, Co van Lith, staat bij de ingang van de milieustraat klaar om uw nog bruikbare spullen direct in ontvangst te nemen. Op de 1e zaterdag was er volgens hem na een uurtje 'al een aantal mooie goederen' binnengebracht.

Wethouder Sjef van Elk was zelf aanwezig op de milieustraat om van Lith en de andere werknemers een handje te helpen. "We zijn hier in Druten al heel erg goed in het scheiden van afval. Dat willen we op zijn minst zo houden. En waarom bruikbare spullen weggooien? Een ander is er blij mee", verkondigt Van Elk.

Voor nu is het dus nog een experiment. Maar als het succesvol gaat lopen wil gemeente Druten volgend jaar met Co van Lith om de tafel gaan zitten om eventueel een overeenkomt voor langere tijd af te spreken.