Inbraak bij kringloopwinkel Zaltbommel

Tussen zondag 7 juni 11.00 uur en maandag 8 juni 8.30 uur zijn er inbrekers kringloopwinkel De Spullewaard in Pand 9 in Zaltbommel binnengedrongen. Gelukkig hebben de dieven bijna niets meegenomen, maar de vrijwilligers van de winkel zijn geschrokken en teleurgesteld. “Wie breekt er nu in bij een kringloopwinkel?!”

Oproep aan getuigen
De inbrekers hebben een ruit ingeslagen om zo binnen te komen. “Daarna hebben ze een poging gedaan om de kluis open te breken, maar dit is niet gelukt”, legt bedrijfsleider Camka Hetjes uit. “Alleen de hele toestand heeft wel een enorme troep en schade opgeleverd die wij weer zullen moeten herstellen”.
De inbrekers hebben totaal geen rekening gehouden met het doel van de kringloop, dit blijkt wel uit het feit dat zij een spaarvarkentje met daarin kleingeld hebben stukgeslagen en de inhoud meegenomen. Dit geld was bestemd voor stichting Tante Lenie, die zich inzet voor zieke kinderen door gezinsweken te organiseren.
De kringloopwinkel hoopt dat getuigen van de inbraak zullen reageren op de nieuwsberichten. "Vermoedelijk zijn de dieven met de auto gekomen want er zijn sporen aangetroffen van gereedschap als een slijptol”, aldus Hetjes. Wie er iets verdachts heeft gezien rondom de winkel kan bellen naar De Spullewaard of de politie.