Inbraak bij kringloopwinkel Harenkarspel Tuitjenhorn

In de nacht van zondag op maandag deze week is er ingebroken bij kringloopwinkel Harenkarspel in Tuitjenhorn. Dit was alweer de zesde keer in vijf jaar tijd dat er inbrekers toeslaan in deze kringloopwinkel. Eigenaar Theo Stuijt is het ondertussen echt helemaal zat hoopt dat de daders snel opgepakt worden. De dieven staan op de camerabeelden maar zijn slecht herkenbaar. Een van hen droeg een bivakmuts en de andere had een capuchon op.

Achterblijven met schade
Hoewel er niets gestolen is uit de winkel blijft het voor de medewerkers zeer vervelend dat er telkens ingebroken wordt en er schade wordt aangericht in de winkel. “De dieven hebben de deur opengebroken en ook een lege kassalade meegenomen en de schuifdeur is vernield”, aldus eigenaar Theo Stuijt. “Mijn eigen risico gaat door dit gebeuren weer omhoog dus het kost me sowieso geld. Daarnaast zijn we ook gewoon weer behoorlijk geschrokken!”, vervolgt hij.

Onderzoek
Het is alweer de zesde keer dat er wordt ingebroken in de winkel die tweedehands- maar ook nieuwe artikelen verkoopt. “Het plezier om in de winkel te werken wordt ons ontnomen op deze manier. Het is tegenwoordig al lastig genoeg voor kringloopwinkels om zich staande te houden, omdat steeds meer mensen tweedehands spullen online kopen. En dan gebeurt dit weer…”, vertelt Theo Stuijt met een trieste stem. Hoewel het weinig voor hem oplevert hoopt de eigenaar toch dat de daders snel gepakt worden. Hij heeft de camerabeelden, waar de dieven zo’n twee minuten op te zien zijn, als bewijsmateriaal aan de politie gegeven. De politie doet nu onderzoek naar de zaak.

Tips voor de politie?
De ene inbreker droeg een bivakmuts en een grijze sweater waar het cijfer 26 op stond en de ander had een capuchon op. De inbraak vond plaats in de nacht van 15 op 16 februari. Getuigen kunnen bellen naar de politie op 0900-8844.