Het Struunhuus Assen opent kledingshop

Kringloopwinkel Het Struunhuus in Assen heeft een kledingshop geopend in het winkelcentrum aan de Nobellaan: Het Struunhuussie. Deze winkel is helemaal ingericht met tweedehands kleding en schoenen. De winst zal gedoneerd worden aan een goed doel.

Inzet van vrijwilligers
Eigenaar Willem Hoeve runt de kringloopwinkel in Assen nu al zo’n tien jaar samen met zijn schoonzoon Ivo Manenschijn. De winst gaat volledig naar de Stichting Recht uit het Hart, een stichting die jaarlijks een festival met bekende artiesten voor mensen met een beperking organiseert en dagjes uit voor kinderen van mensen met een laag inkomen en van asielzoekers.
Vrijwilligers maken het mogelijk dat alles zonder subsidie draaiende gehouden kan worden, en natuurlijk dankzij de verkoop van tweedehands spullen. Er werken ongeveer 25 vrijwilligers waarvan een aantal mensen met een beperking, die op deze manier een zinvolle dagbesteding hebben.
Omdat de kringloopwinkel zo succesvol is geworden, ontstond er vraag naar een extra ruimte voor de kledingverkoop. En die werd gevonden aan de Nobellaan. In de kledingshop zijn paskamers aanwezig en de vrijwilligers helpen de klant bij het kiezen van een nieuwe outfit. De shop is van woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. U kunt zelf ook oude kleding en schoenen inleveren.