Heel veel inbraken bij kringloop Harenkarspel in Tuitjenhorn

Overal waar spullen van waarde staan is het risico op inbraak, zo ook in een kringloopwinkel. Maar bij kringloopwinkel Harenkarspel in Tuitjenhorn loopt het ondertussen wel de spuigaten uit. De eigenaar, Theo Sluijt, is het nu echt helemaal zat. Deze week is er weer een dief geweest die tijdens openingsuren de winkel uit is gelopen met een gereedschapsdoos verstopt onder zijn jas. Hij was de medewerkers te slim af, maar op de bewakingsbeelden is goed te zien hoe hij zijn buit de winkel uit smokkelt.

Alle dagen dieven in de winkel
Theo is er nu echt klaar mee. Volgens hem wordt er letterlijk elke dag wel iets uit zijn winkel gestolen. “Ondertussen begin je het plezier van het werk gewoon kwijt te raken. Die gereedschapsdoos die gestolen is bijvoorbeeld, was nog nieuw en kun je hier bovendien veel goedkoper krijgen dan in gewone winkels. Toch vinden brutale mensen het nog steeds nodig het te stelen. Maar ook kleding wordt heel vaak meegenomen. In het pashokje wordt dan het mooie kledingstuk uit de winkel aangetrokken en hun eigen oude kleding hangen ze gewoon terug in het rek! Ongelooflijk toch?”, is zijn verontwaardigde reactie.

Aangezien het voor de medewerkers vrijwel onmogelijk is elke dief te betrappen heeft Theo besloten de beelden van de bewakingscamera op internet te plaatsen. Ook gaat hij gaat hij aangifte doen bij de politie. De beelden hebben al een tip opgeleverd van iemand die de dief mogelijk herkend heeft.