Groots sinterklaasfeest bij kringloop De zaak van Barneveld

Afgelopen zaterdag, 29 november, maakte Sinterklaas zijn entree bij kringloopwinkel De Zaak van Barneveld op bedrijventerrein De Briellaerd, en wel op een heel bijzondere manier, namelijk in een echte cabrio! De goedheiligman nam samen met zijn pieten wel 300 cadeau’s mee om uit te delen aan kinderen van gezinnen met een minimaal inkomen, en zij waren allemaal enorm blij met deze verrassing.

Inzamelingsactie
September dit jaar startte de kringloopwinkel een inzamelingsactie voor gebruikt speelgoed, om dit te schenken aan kinderen van ouders met weinig financiële middelen zodat zij ook een fijn sinterklaasfeest kunnen beleven. Er is een enorme hoeveelheid speelgoed binnen gebracht voor deze actie. Zoveel zelfs dat er een extra opslagruimte voor in gebruik moest worden genomen.

Cadeautjes in overvloed
Afgelopen zaterdag zijn alle 300 cadeautjes dan eindelijk uitgedeeld. Ouders konden hun kinderen van te voren opgeven om naar het feest te komen. Sinterklaas en zijn pieten kwamen met een heuse cabrio aan en strooiden volop met pepernoten in de rondte. “Bijna 70 kinderen hebben we blij kunnen maken met meerdere cadeautjes. Het was een gezellige boel in onze kringloopwinkel. Het overgebleven speelgoed hebben we geschonken aan de speelgoedbank in Wageningen. Zij waren daar ook blij verrast mee! We willen via deze weg graag iedereen bedanken die speelgoed bij ons heeft ingeleverd", vertelt Ron van Bruggen, eigenaar van De zaak van Barneveld.
"Maar het succes van dit feest was óók te danken aan een aantal sponsors die enthousiast een steentje hebben bijgedragen. HEMA Barneveld, DA Barneveld, Opel Broekhuis, First Selection, Schildersbedrijf Van de Beek, pepernotenfabriek van Delft en accountantskantoor Van Lienden & Kooistra willen we daarom ook hartelijk bedanken!", aldus Van Bruggen.