Feestdag bij Kringwinkel WEB in Meer

De Belgische Kringwinkel WEB (WerkErvaringsBedrijven) aan de Meerseweg in Meer bestaat alweer tien jaar. En nog steeds wordt de winkel goed bezocht. De klanten zijn tegenwoordig vaak op zoek naar tweedehands kleding, meubelen of huisraad in retrostijl.

Goede omzet
De winkel loopt goed en de inkomsten stijgen. In 2004 werd 232 ton ingezameld en dit jaar is dat bijna 440 ton. De omzet steeg in die periode van 11.600 euro naar bijna 24.900 euro per maand. "We proberen om alle spullen die binnen komen een dag later al in de winkel te zetten", vertelt werkleider Lize Iemants. "Het is belangrijk dat een klant die regelmatig langskomt, ziet dat er nieuwe dingen zijn."

Vintage is tegenwoordig weer helemaal in en dat merken ze ook in deze kringloopwinkel. "Er komen minder oude spullen binnen omdat die weer hip zijn", vertelt werkleider Carolien Vermeiren. "Maar de spullen die er staan worden wel snel verkocht. Kleine meubelen, decoratie en huisraad zijn het snelst weg en ook lampen in retrostijl blijven populair."

Feestdag bij Kringwinkel
Zaterdag 18 oktober is het Dag van De Kringwinkel in Belgiƫ en deze dag wordt ook het tienjarig bestaan van de winkel gevierd. Elke bezoeker die langskomt krijgt gratis een drankje en een appel. Bovendien maakt u kans om een waardebon van tien of twintig euro te winnen. Voor de kinderen zijn er allerlei leuke activiteiten georganiseerd, ze kunnen geschminkt worden en er is een ballonenblazer. Medewerkers geven demonstraties hoe kinderen (en volwassenen) op een creatieve manier hun spullen zoals vinyl en boeken kunnen hergebruiken.