Feest bij KringloopCentrum Eemnes en Wereldwinkel Laren/Eemnes

Burgemeester Roland van Benthem opent zaterdag 2 november om 14.00 uur op bijzondere wijze de winkels van KringloopCentrum Eemnes en Wereldwinkel Laren/Eemnes. Deze winkels zijn eigendom van de gemeente Eemnes.

Duurzaamheid voorop
De burgemeester heeft er bewust voor gekozen het gebouw van KringloopCentrum Eemnes en Wereldwinkel Laren/Eemnes duurzaam te verbouwen. 'Zo is het gebouw voorzien van allerlei energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen, semi transparante zonnepanelen tussen twee glaselementen in de gevel, nieuwe dakisolatie, energiezuinige verlichting (TL-5), HR++ glas en een nieuwe HR-107 CV-ketels. Daarbij is alle nieuwbouw zeer goed geïsoleerd. Ook krijgt het gebouw een energiedisplay waarop het opgewekte vermogen van de zonnepanelen constant te zien zal zijn. Ondanks de verdubbeling van het gebouw naar circa 1400 m2, wordt met de toepassing van deze energiebesparende maatregelen per saldo minder CO2 uitgestoten', verteld een woordvoerder van de gemeente Eemnes.

Feestelijke kortingen
De opening wordt een week lang feestelijk gevierd. Tussen 2 en 9 november krijgen bezoekers van de Wereldwinkel die een bedrag van minimaal 5 euro besteden, een fair-trade cadeautje! Bij KringloopCentrum Eemnes krijgen bezoekers op 2 november 5 euro korting op alle aankopen!

Doe meer met afval
Naast de opening van Wereldwinkel en KringloopCentrum Eemnes staat op zaterdag 2 november op het terrein van de gemeentewerf de Roadshow 'Doe meer met afval'. Er zijn voor zowel volwassenen als kinderen allerlei leuke spelletjes en quizzen te spelen. Voor de kinderen is hiermee zelfs een mini-kliko te winnen (op=op).