Expositie van restmateriaal van kringloopwinkel Hillegom

U kunt nog steeds uw ogen uit kijken bij de expositie bij de BIB Kunstschuur aan de Leidsestraat 278 in Hillegom. Er zijn o.a. schilderijen met kant, collages met paraplustof, kleurrijke lampenkappen en sjaals, bijzondere tassen, rugzakjes en nog veel meer andere creaties te bewonderen. Het bijzondere aan deze expositie is dat alle kunstwerken gemaakt zijn van onverkoopbaar restmateriaal van kringloopwinkel Het huis van tante Trees in Hillegom. De expositie is geopend tot en met 14 februari.

Kunst voor een goed doel
De tentoonstelling is een resultaat van een samenwerkingsproject tussen BIB Kunstschuur en Het huis van tante Trees. Er hebben maar liefst twintig kunstenaars hun creatie ingeleverd voor de tentoonstelling. Van de opbrengst die de verkoop oplevert gaat een deel een goed doel, namelijk het Adamashuis in Nieuw-Vennep. Dit is een inloophuis voor kankerpatiënten en hun families.

Officiële opening
Zaterdag 17 januari opende Frits Roelfsema, wethouder welzijn jeugdzorg, WMO en volksgezondheid, de druk bezochte tentoonstelling door middel van een snaterende geluid van een knuffeleend, wat hoorde bij het onderdeel de 'Knuffelvanger van Hillegom'. “De tentoonstelling ziet er fantastisch uit”, liet de wethouder weten. Hierna vertelde hij waarom kringloop Het huis van tante Trees zo’n mooie organisatie is. “De kringloopwinkel is een particulier initiatief dat zeer succesvol is in wat ze doen. Jongvolwassenen met een autistische stoornis kunnen Het huis van tante Trees de kans krijgen om te werken”.

Kunst van restmaterialen
Verschillende kunstenaars die een creatie hebben ingeleverd kwamen ook naar de officiële opening van de expositie. Zo ook kunstenares Lisbeth Veillat. Ze vertelt de bezoekers van de expositie over haar kunstwerk. “De basis is de kop van een hamer waarin vorken verwerkt zijn. Ik had geen vooropgezet plan voor dit kunstwerk, maar tijdens het werken laat het materiaal mij weten wat het gaat worden. Zo raak ik gefascineerd door een alledaags ding als een vork. Uiteindelijk is mijn kunstwerk een vogel geworden”, aldus Veillat.