Einde kringloopwinkel De Kleine Schaal Maassluis nabij

De eigenaresse van kringloopwinkel De Kleine Schaal aan de Heldringstraat in Maassluis, Nicolette Hollaar, is de wanhoop nabij. Eind juni dit jaar moet ze haar winkel sluiten maar het lijkt onmogelijk een geschikte nieuwe locatie te vinden.

Meer dan alleen een winkel
De winkel is al 12 jaar gevestigd in Maassluis en Nicolette werkt hier al die jaren met veel plezier. De winkel is uitgegroeid tot een sociale ontmoetingsplaats voor mensen uit de omgeving. Ook heeft de winkel een educatieve functie, doordat er gelegenheid is om stage te lopen. Maar de gemeente Maassluis wil het pand voor andere doeleinden gaan gebruiken en heeft de winkeleigenaresse opgedragen het pand leeg te ruimen. De teleurstelling is groot, zowel voor Nicolette als buurtbewoners. De kans is namelijk groot dat de winkel voorgoed zal verdwijnen aangezien er geen betaalbaar pand beschikbaar is in Maassluis waar een nieuwe kringloop geopend kan worden.

Steun van gemeente
Nicolette heeft de gemeente om hulp gevraagd, maar hierop kwam geen reactie. Een ondernemer moet zelf zijn zaken regelen is het standpunt van de gemeente. Maar voor Nicolette is de huur van de panden in de gemeente niet op te brengen met haar simpele kringloopwinkel waar spullen voor zeer schappelijke prijsjes de deur uitgaan. Het doet de onderneemster verdriet haar vaste klanten in de steek te moeten laten.
De gemeente heeft echter laten weten dat het al vanaf dag één bekend was dat de kringloop op een dag zou moeten sluiten. Het is dus niet onverwachts. Ook geeft de gemeente aan wel hulp te hebben geboden, namelijk door het bestemmingsplan te wijzigen waardoor Nicolette een winkel op het bedrijventerrein de Zwarte Zee zou kunnen openen.