Eerste landelijk congres kringloopwinkels in Nederland

Op 2 oktober vind in Dordrecht het eerste landelijk congres van alle kringloopwinkels in Nederland ooit plaats. Ongeveer tweehonderd kringloopbedrijven worden die dag in Het Energiehuis verwacht. Op het congres zal worden gepraat over de toekomst van de kringloopwinkels in 2020.

Toonaangevend
Marcel van Goch is directeur van Opnieuw & Co. Een kringloopbedrijf met winkels in Dordrecht en in de hele regio. Hij zal op het congres gastheer zijn. “Dit eerste congres wordt opgezet omdat de Branchevereniging van Kringloopwinkels Nederland (BKN) 20 jaar bestaat”, legt van Goch uit. “Wij hebben er veel moeite voor gedaan om dit congres naar Dordrecht te halen. Maar het is eigenlijk ook wel logisch. Dordrecht staat landelijk in hoog aanzien op het gebied van kringloop. We zijn eigenlijk wel toonaangevend. Komen snel met vernieuwingen en vallen dus op.”

Spreken over de toekomst
Bij BKN zijn 70 leden aangesloten met bij elkaar 200 kringloopwinkels. Van alle 200 winkels zal een vertegenwoordiger naar het congres komen. Ook zullen er wethouders, directeuren van sociale werkplaatsen en directeuren van afvalbedrijven zijn uitgenodigd. “Er komen topsprekers en de toekomst van de kringloopwinkels in 2020 staat centraal. We gaan op een verrassende manier laten zien hoe de kringloopwinkel er over zes jaar uitziet. Ook de online mogelijkheden komen uitgebreid aan bod. Belangrijke punten van gesprek zijn de werkgelegenheid in deze branche en ontlasten van het milieu.” aldus van Goch.