Dubbel feest in kringloopwinkel De Spullenwaard Zaltbommel

Kringloopwinkel De Spullewaard in Zaltbommel vierde zaterdag 15 maart haar tienjarig bestaan. Het feest vond plaats op de nieuwe locatie aan de Van Heemstraweg-West in Zaltbommel. In de afgelopen tien jaar is de winkel sterk gegroeid en inmiddels is De Spullenwaard een begrip geworden in Zaltbommel en verre omgeving.

Openingswandeling
De officiƫle opening vond ook op deze zaterdag plaats. De opening voltrok zich door middel van een openingswandeling door het gebouw. Er waren honderden mensen aanwezig bij de feestelijke opening, die op geheel eigen wijze opgeluisterd is door de populaire Tielse 'Jostiband' De Boemeltjes.
De voorzitter van de stichting gaf de bezoekers een rondleiding door de winkel, waarbij ze langs de 'goede-doelen-boom' kwamen. Hierin hangen bordjes met de namen van de goede doelen die afgelopen jaren zijn gesteund. De tijd dat de winkel bestaat is al meer dan 300.000 euro aan goede doelen geschonken. Dit waren allemaal opbrengsten van de verkoop van artikelen uit de kringloopwinkel zelf.

Geldbedragen uitdelen
Maar met dit tienjarig bestaan worden er weer geldbedragen uitgedeeld. Tien goede doelen, gekozen door de vrijwilligers van De Spullenwaard, ontvangen elk een cheque van 500 euro.
De tien uitgekozen goede doelen zijn: Hospice de Samaritaan, De Voedselbank, Parkinsonstichting Zaltbommel, Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg, Kenya Care, De Zonnebloem, Orizon, Vluchtelingenwerk Bommelerwaard en Stichting Welzijn Ouderen Bommelerwaard.
De cheques werden op een originele manier uitgedeeld. Uit een feestelijk versierd vrachtwagentje van de kringloopwinkel komen tien vrijwilligers met elk een verhuisdoos. In de door zit de cheque en het staat ook symbool voor de afsluiting van het verhuizen.