Directeur Kringwinkel Maasland beschuldigd van pesten

Zes werknemers uit de Belgische Kringwinkel Maasland zijn naar de raad van bestuur gestapt om een klacht in te dienen over de directeur. De man zou hen jarenlang zwaar gepest hebben. Hij zou de werknemers regelmatig uitschelden en kleineren. Voorzitter van de raad van bestuur, Ghislain Vermassen, benadrukt wel dat geen enkele beschuldiging vooralsnog bewezen is.

Het pestgedrag
De klacht is ingediend door vijf vrouwen en één man die in de winkels van Maasmechelen, Lanaken, Opglabbeek en Maaseik werken. “We willen dat het stopt en dat we weer in een normale sfeer kunnen werken”, laat een van de slachtoffers anoniem aan de krant weten. De zes beschuldigen hun directeur van pesterijen, kleinerend gedrag, en racistische en seksistische uitlatingen. Een van de vrouwen heeft aangegeven dat zij opmerkingen over haar borsten en achterwerk kreeg toegeworpen. De slachtoffers hebben noemen nog veel ander voorbeelden van het 'pestgedrag. Wanneer de werknemers een foutje maakte op het werk dreigde de directeur met ontslag. Werknemers van buitenlandse afkomst kregen verwensingen als ‘vuile Turk’, ‘stomme Italiaan’ of ‘mongolen’ over zich heen. En ook iemand die het niet met hem eens was kon op rake opmerkingen rekenen.

Van beide kanten bekijken
Voorzitter Ghislain Vermassen laat weten dat de nodige maatregelen worden genomen en dat alles wordt onderzocht. Hij wijst er nogmaals op dat er nog geen enkel bewijs is dat de beschuldigingen met daadwerkelijk waar zijn. “Je moet ook met twee zijn om ruzie te kunnen maken”. De raad van bestuur houdt rekening met de mogelijkheid dat wrijving tussen directie en personeel wellicht ook op de achtergrond speelt.