Derde Repair Café in Kringloop Alphen

Donderdag 27 maart tussen 10.00 en 12.00 uur wordt in Kringloop Alphen weer een Repair Café gehouden. Er staan bij de hoofdvestiging aan de Energieweg 13 te Alphen weer diverse enthousiaste, handige vrijwilligers voor u klaar om u te adviseren op het gebied van elektra, kleding, klokken, fietsen en noem maar op. Heeft u thuis kapotte spullen neem ze die dan mee naar het Repair Café. Gereedschap en materialen zijn gratis ter beschikking en vervolgens gaat u zelf aan de slag met de reparatie. Lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, klokken ... alles wat het niet meer doet kunt u meenemen en hopelijk weer werkend mee naar huis nemen.

Grote belangstelling
Dit is alweer het derde Repair Café dat Stichting Kringloop Alphen organiseert. Maria van Doornik, directeur van de stichting is enthousiast: "De afgelopen twee cafés zijn dusdanig goed bezocht dat we besloten hebben voorlopig elke laatste donderdag van de maand een Repair Café te organiseren. Door het Repair Café willen we vooral laten zien dat weggooien niet altijd nodig is. Aan de ene kant kunnen mensen langer plezier hebben van producten die na een eenvoudige ingreep weer prima bruikbaar zijn, aan de andere kant dragen we zo bij tot het verkleinen van de afvalberg.

Hoe gaat het in zijn werk?
Bezoekers kunnen zich donderdag melden bij de kassa. Daar ontvangt u een inschrijfformulier en op vertoon hiervan krijgt u een volgnummer. De activiteiten binnen het Repair Café zullen zich beperken tot eenvoudige klusjes, dit vergroot de kans dat iedereen die zich meldt, ook daadwerkelijk aan de beurt komt.