Commerciële kringloopwinkels Nijmegen in moeilijkheden

In de media wordt de afgelopen tijd veel gesproken over het einde van het bestaan van kringloopwinkels in Nederland. De stad Nijmegen heeft veel kringloop- en tweedehandswinkels en maakt zich zorgen over het voortbestaan hiervan. Gelukkig kunnen de meeste winkels van stichtingen nog rekenen op genoeg sympathie en hulp van de omgeving. Bij de commerciële winkels, die bijvoorbeeld in het centrum zitten, is echter al wel iets te merken van een afnemend aanbod.

Hans Holland van kringloopwinkel Habbekrats vertelt dat het aabod sterk afneemt. "Mensen zijn tegenwoordig zuiniger met hun spullen. Ik betaal, dus ik heb vaak de eerste keus."
En ook Adolf Hanekamp, regiomanager van Kringloopwinkel Het Goed, merkt de achteruitgang. Hij vertelt dat er een stuk minder besteed wordt door de klanten in zijn winkel. Hij denkt dat dit komt door de masale opkomst van grote winkelketens met goedkope hebbedingetjes. "Als je voor 25 cent een mok kunt kopen bij een goedkope keten, ga je niet meer naar de kringloopwinkel. Het zal erom spannen of we de omzet van vorig jaar halen", aldus Hanekamp.