CDA Zwolle bezoekt kringloopwinkel

Stichting Kringloop Zwolle bestaat uit wel 50 medewerkers en bijna 50 vrijwilligers, stagiairs en herintreders. Daarmee behoord het tot de grote werkgevers in de gemeente Zwolle. Het CDA Zwolle besloot, mede daarom maar ook vanwege de grote zelfredzaamheid, een bezoekje te brengen aan één van de kringloopwinkels. Het CDA kwam natuurlijk niet met lege handen. Ze brachten een heuse CDA-bakfiets mee, volgeladen met goederen voor een tweede leven.

Stichting Kringloop Zwolle
Bedrijfsleider Jan Hulsink verteld de bezoekers enthousiast over zijn organisatie terwijl ze de vestiging in Zwolle-Zuid bewonderen. De ideële stichting is sinds 1981 enorm gegroeid en inmiddels zijn er ook vestigingen aan de Nieuwe Deventerweg en aan de Veerallee. En dat de stichting succes heeft blijkt uit de circa 200.000 bezoekers en ongeveer 600.000 verkochte goederen per jaar. De opbrengst dient om deels weer geïnvesteerd te worden in duurzame vernieuwingen aan de winkels, zoals zonnepanelen en een warmtekrachtcentrale. Na de verbouwingsplannen is de stichting bijna volledig zelfvoorzienend.

CDA ziet goede ontwikkelingen
Raadslid Martijn Sikkens van de lokale volkspartij geeft zijn enthousiaste reactie na de hartelijke ontvangst en de rondleiding: “Wij als CDA streven in ons programma ook nadrukkelijk naar een evenwichtige samenleving, met ruimte voor duurzaamheid. In deze Kringloop-vestiging blijkt maar weer dat we in Zwolle best al wel bewust omgaan met het milieu. Het is mooi te zien dat de stichting daar in wil uitbreiden. En extra bijzonder is het dat ze kans ziet om elk jaar weer meerdere mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt daarbij een kans op waardevol en uitdagend werk te bieden.”