Bijzondere nieuwe productlijn bij kringloopcentrum Amersoort

Bij kringloopcentrum Amersfoort-Leusden, aan de Zwaaikom 21 in Amersfoort zal vanaf maandag 2 juni een geheel nieuwe productlijn gelanceerd worden. Om 13.00 uur opent de nieuw ingerichte afdeling met handgemaakte vintage huislijnartikelen.

Restjes van Restjes
Speciaal voor deze middag zal het atelier, onder leiding van Sally Pittman, vanaf de eerste verdieping naar de winkel komen om daar te laten zien en te vertellen hoe ze alle artikelen maken.

De lijn bestaat uit verschillende productsoorten. Zo is er bijvoorbeeld 'Restjes van de Restjes'. Dit zijn handgemaakte sierkussens. Er zijn er van 40 bij 40 centimeter met 330 met de hand geknipte strookjes stof erin verwerkt. Alle strookjes op deze kussentjes zijn strookje voor strookje met de hand geknipt en vastgenaaid in het textielatelier. De kussentjes zijn zeer mooi afgewerkt en hebben zelfs een ritssluiting. Ook zijn er vintage zakdoekjes sierkussens. Deze zijn 40 bij 40 centimeter en gemaakt van nostalgische zakdoekjes uit de jaren 40 t/m 70 van de vorige eeuw.

Het textielatelier van het kringloopcentrum in Amersfoort heeft haar handel sterk uitgebreid met accessoires zoals broches, sierkussenhoesjes, tutus, guirlandes en nog veel meer. Alle artikelen zijn handgemaakt van stoffen, garens, ritsen, zakdoekjes, knopen en attributen die in het kringloopcentrum zijn binnengebracht. Ze worden zelfs in elkaar gezet met tweedehands naaimachines uit de winkel. Zelfs de restjes van de restjes worden gebruikt, verknipt tot strookjes, en vandaar de toepasselijke naam.

Verkoop
Met de aanschaf van een van deze producten bevordert u de sociale werkgelegenheid én duurzaamheid.
Naast de verkoop in de kringloopwinkel kunt u de artikelen ook kopen op pinksterzondag 8 juni op de Winkels op Wielen markt tijdens het Lepeltje Lepeltje Food Festival in het Plantsoen te Amersfoort.