Overslagstation Schiermonnikoog

Gemeente: 

Schiermonnikoog

Locatie

Veerweg 4
9166SL Schiermonnikoog
Phone: (0519) 531866
NL

Openingstijden: 

Maandag: 13.15 uur - 14.15 uur
Woensdag: 13.15 uur - 14.15 uur
Donderdag : 13.15 uur - 14.15 uur
Vrijdag: 10.15 uur - 11.15 uur

Afvalsoorten: 

Grof huishoudelijk afval is afval van huishoudens dat niet in een vuilniszak hoort, zoals een strijkplank, schemerlamp, gedemonteerd bed, oude matras, stoel, gedemonteerde kast, vloerkleed in een gebundelde rol van max. 1,5 meter, etc. Maar ook groot wit- en bruingoed (tv, koelkast, wasdroger e.d.), een oude fiets en een schilderij. 1.bouw- en sloopafval, grof huishoudelijk afval, wit en bruingoed (koelkasten, wasmachines e.d.), asbest, puin, tuinafval, metaal, banden.

Bijzonderheden: 

Als u (grof) afval komt aanbieden bij de milieustraat moet u uw afvalpasje, de zogenaamde tag waarmee u de inwerpzuilen voor huishoudelijk afval opent, meenemen. Via dit pasje worden uw aanbiedingen van afval geregistreerd en eventueel in rekening gebracht.
De overslag en verwerking van de afvalstromen gaat via afvalverwerker Omrin. De Firma Ridder & de Vries verzorgt de aan- en afvoer van de afvalstromen. Bedrijven leveren het meeste afval aan. Als particulier kunt u dat ook doen. De bedrijven moeten ervoor betalen. Particulieren is gratis maar als u vaker dan 12 maal per jaar grof afval aanbiedt (brengen of laten ophalen), is het niet langer gratis. Ook moet u betalen als u grotere hoeveelheden grof afval aanbiedt (huisraden e.d.).

Complete huisraden, steenachtig materiaal zoals een wc-pot, wasbak, tegels en puin, maar ook bouw- en sloopafval, zand, grond, aarde, bielzen, boomstammen, tuinafval, dikke balken, houten platen, stalen buizen en auto-, motor- en bromfietsonderdelen zijn niet welkom bij het grof huishoudelijk afval. Net zo min als deelstromen die apart gehouden moeten worden zoals papier, glas en asbest. Ook objecten die vast aan uw huis zitten zoals keukenblokken, keukenkastjes en zonneschermen vallen niet onder grof huishoudelijk afval.