Milieustraat Eersel

Gemeente: 

Eersel

Locatie

Meerheide 1
Eersel
Phone: 0497-531300
NL

Email algemeen: 

Openingstijden: 

Maandag: 13.00 uur tot 17.00 uur
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 13.00 uur tot 17.00 uur
Donderdag: gesloten
Vrijdag: 13.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur tot 16.00 uur

Afvalsoorten: 

Het aanbieden van wit- en bruingoed, autobanden zonder velg (max. 5 stuks, afkomstig van personenauto), asbest (max. 35 m2), afgewerkte olie (max. 5 l.),
KCA, retour glas, papier/karton, textiel/kleding en schoeisel, ijzer en metaal (ook blik), plastic verpakkingsafval en drankkartons is gratis.

Tot en met 1 m³ € 15,00, voor elke m³ meer € 20,00:
Het aanbieden van grof restafval, asfalt, (bouw- en sloop-)hout (incl. geïmpregneerd hout en bielzen), dakpannen, puin- en metselstenen, gasbetonblokken, kalkzandsteen, duroxblokken, plafondplaten, gips en gipsplaten, schone grond (onverdachte herkomst), tegels, cement, grint en betonpuin, matrassen en vloerbedekking, Tempex, bouwafval, bankstellen en huisraad.

Tot en met 1 m³ € 2,50, voor elke m³ meer € 5,00:
Het aanbieden van blad, gras, snoeihout en overig tuinafval.

Maximaal 60 liter € 15,00
Het aanbieden van een vuilniszak huishoudelijk afval.

Bijzonderheden: 

Wij adviseren u om vóór het aanleveren van asbest een telefonische afspraak te maken. Asbest moet op de milieustraat in een speciale container worden opgeslagen. Als de container vol is, kunt u geen asbest achterlaten. De milieustraat is telefonisch bereikbaar via: 0497-517084 (alleen bereikbaar tijdens openingsuren milieustraat).

Asbest moet in tenminste twee lagen van doorzichtig plastic van ten minste 0,2 mm, stofdicht (naden afplakken) aangeleverd worden;
Asbest moet verpakt zijn in handzame pakketten. Dat betekent dat ze door één persoon te tillen zijn;
Er kan maximaal 35 m2 worden aangeleverd *;
Voor sloopafval dat op asbest lijkt, gelden dezelfde regels en voorwaarden als voor asbest. Het is niet altijd met zekerheid te zeggen of iets asbest is, vandaar dat zorgvuldigheid in acht genomen wordt;
Al het andere asbest (grotere hoeveelheden dakplaten, niet hecht gebonden, etc.) moet u afvoeren naar/via een erkende verwerker.
* Volgens de geldende wet- en regelgeving mag alleen een daartoe gecertificeerd bedrijf asbest verwijderen. Voor particulieren is een uitzondering gemaakt: zij mogen tot maximaal 35 m2 hecht gebonden asbesthoudende dakplaten (geen dakleien), asbesthoudende vloertegels of niet-gelijmde asbesthoudende vloerbedekking zelf verwijderen van hun eigen perceel.

Klein Chemisch Afval
Bewaar chemisch afval zoveel mogelijk in de originele verpakking. Ook kunt u het afval in een afgesloten pot of fles bewaren. Vermeld dan duidelijk wat er in zit. Injectienaalden moet u in een potje inleveren.

Textiel
De kledingcontainers op de milieustraat zijn bedoeld voor kleding en schoeisel. Het maakt daarbij niet uit of die materialen vies of kapot zijn, zolang ze maar droog zijn en niet doordrenkt met olie en/of vet.

Kadavers
Op de milieustraat mogen alleen kadavers van huis- en gezelschapsdieren worden gebracht, dus bijvoorbeeld een hond, kat of cavia. Landbouwhuisdieren en hobbydieren (zoals een pony, schaap of geit) moet u aanmelden via Rendac in Son, telefoonnummer 0900 - 92 21. Rendac komt het kadaver dan tegen een beperkt bedrag aan huis ophalen.

Locatie