Afvalbrengstation Winschoten

Gemeente: 

Oldambt (Winschoten, Scheemda en Reiderland)

Locatie

B. Haitzemastraat 3
9672 DC Winschoten
NL

Email algemeen: 

Openingstijden: 

Dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 8.30 - 17.00 uur (met uitzondering van de erkende feestdagen).

Afvalsoorten: 

Gratis:
Oud papier en karton:
Geen pizzadozen, melk- of sappakken of overig karton of papier waarin folie of kunststof verwerkt is (niet in plastic zakken aanleveren).

Metalen:
Blik, oud ijzer, schroot, aluminium, koper, zink, etc.

Textiel:
Kleding en schoenen per paar in gesloten plastic zak.

Flessenglas:
Flessen en glazen potten (geen aardewerk).

Asbest:
Asbest is een milieugevaarlijke stof en dient daarom apart te worden ingeleverd.
Per bezoek mag u maximaal 3 platen asbest dubbel verpakt in doorzichtig plastic en afgeplakt inleveren tot een maximum van 35 m2. Afval dat sterk op asbest lijkt, valt ook onder deze regels. U dient het verpakte asbest zelf in een Big Bag te verpakken en in de container te tillen/leggen.

Wit- en bruingoed:
Alle elektrische apparaten met een stekker, van strijkijzer tot vrieskist. Geen gesloopte apparaten. Stofzuigers graag zonder stofzak, frituurpannen zonder vet of olie.

Klein Gevaarlijk Afval (KGA):
Klein Gevaarlijk Afval uit huishoudens is een milieugevaarlijke stof die niet met het overige huishoudelijk afval vermengd mag worden. Daarom moet deze apart worden ingeleverd.

Het betreft hier o.a.: batterijen, spaarlampen, vloeibare gootsteenontstopper, lampenolie, bestrijdingsmiddelen, medicijnen, kwikthermometers, injectienaalden, verf, lak, beits, latex, ververdunner, kwastreiniger, verfafbijtmiddel, lijmen en kitten, fotofixeer, zoutzuur, accu’s, motorolie etc. Indien u KGA inlevert, dient dit te gebeuren in lekvrije verpakking met leesbaar etiket. Voor het inleveren van motoroliën worden alleen verpakkingen tot maximaal 5 liter geaccepteerd.

Tegen betaling:
Bouw- en sloopafval:
Alle bouwmaterialen die vrijkomen bij het bouwen of slopen van een bouwwerk, zoals schoon hout en puin, isolatiemateriaal, pvc buizen, dakleer, mastiek en mastiekhoudend afval, kalkzandsteen, gasbetonblokken, gipsplaten, wc-potten, badkuipen en wasbakken.

Tuinafval:
Takken, snoeiafval, (geen groente- en fruitafval, geen graszoden, stobben en grond). Stobben dienten te worden afgevoerde naar een particuliere composteerinrichting bijvoorbeeld v.d. v.d. Wal in Blijham of J. Dam in Zuidbroek.

Hout:
Geverfd en ongeverfd hout, spaanplaat, MDF, laminaat, hardboard, zachtboard, geïmpregneerd hout (schuttingen, hekjes, bielzen en afrasteringpalen).

Vlakglas:
Geen autoruiten, thermopane, gewapend glas, spiegels en gekleurd glas.

Banden:
Personenwagenbanden die vrij zijn van velgen, grond e.d, fiets- en motorbanden.

Harde kunststoffen:
Uit harde kunststof vervaardigde gebruiksgoederen, zoals tuinstoelen en tafels.

Grof huishoudelijk afval:
Het huishoudelijk afval dat niet in de grijze container past, zoals meubilair en vloerbedekking.

Bijzonderheden: 

Het afvalbrengstation van de gemeente Oldambt heeft een onbemande toegangscontrole. U dient hiervoor uit de auto te stappen en bij één van de twee betaalautomaten in het betaalhuisje via een aanraakscherm het menu te volgen. In drie stappen geeft u aan:
1. welke afvalsoort(en) u brengt,
2. u alleen een auto of ook een aanhanger met afval bij u heeft,
3. (indien nodig) de betaling.
Hierna ontvangt u een stortbon waarmee u de slagboom (ingang) opent. De stortbon dient u ook te gebruiken voor controle op het stortbordes en om het terrein weer te kunnen verlaten. Op het stortbordes dient u de aanwijzingen van de medewerkers op te volgen. Bij het verlaten van het terrein wordt de stortbon ingenomen en wordt de slagboom (uitgang) geopend.

Als u een bedrag moet betalen kan dit uitsluitend met pinpas worden betaald!

Tractoren en bedrijfsvoertuigen worden niet toegelaten op het afvalbrengstation. U mag geen bedrijfsafval brengen.

Locatie