Nieuwe milieustraat voor gemeente Noordwijkerhout

Het contract tussen Meeuwenoord, het bedrijf wat afval van gemeente Noordwijkerhout verwerkt, en de gemeente loopt eind deze maand af. De gemeente krijgt vanaf dat moment een nieuwe milieustraat. Na een onderzoek naar verschillende afvalverwerkingsbedrijven heeft de gemeente gekozen voor firma Heemskerk, onderdeel van Meerlanden. Het bedrijf heeft een tweejarig contract getekend.
De milieustraat is uitsluitend bedoeld voor inwoners van de gemeente Noordwijkerhout en daarom is het verplicht een identiteitsbewijs te tonen bij een bezoek om afval te deponeren. In de gemeente zal deze maand een nieuwsbrief worden verstuurd met alle informatie over de verhuizing en wijzigingen in het afvalbeleid.

Vooruitgang voor de gemeente
Op woensdag 2 november aanstaande zal de officiƫle opening van de milieustraat plaatsvinden. Wethouder Martijn Bilars, die slechts twee weken geleden deze functie heeft overgenomen, zal de opening uitvoeren. Maar de wethouder is zeer tevreden met deze nieuwe ontwikkeling. Financieel is het gunstig omdat de gemeentelijke belastingen nu niet verhoogd hoeven te worden, maar ook kan de milieustraat nu vaker geopend zijn en het de veiligheid op de nieuwe milieustraat is groter. Op de nieuwe milieustraat komen mensen met een afstand tot de regulier arbeidsmarkt te werken, zoals mensen met een beperking of psychische problemen. Ook lopen en plannen om de kringloopwinkel Werkwinkel 2e kans naar deze locatie te verhuizen aangezien deze winkel moet verhuizen wegens woningbouw. De nieuwe milieustraat zal geopend zijn op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdagochtend.