U bent hier

Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

Amsterdam Light Festival 2016 zoekt PET flessen

Het Amsterdam Light Festival 2016 is opzoek naar een enorme hoeveelheid PET flessen met dop (25.000!) voor een van haar kunstwerken.

​​​​Het kunstwerk is van kunstenaars Luzinterruptus en heet Plastic Island.
Het is een samenwerking tussen de kunstenaars, Waternet en het Amsterdam Light Festival. Het is een kunstwerk over duurzaamheid.

Rotterdams festival produceert 1 afvalstroom: plastic

Het Rotterdams festival Duizel in het Park wil het afval dat op het festivalterrein ontstaat gemakkelijker laten recyclen. Daarom heeft het festival al haar toeleveranciers gevraagd alleen plastic te gebruiken. Op deze manier denkt festival Duizel in het Park een oplossing te hebben gevonden om het recycleproces makkelijker te laten verlopen.

Stichting Kringloop Blik lanceert nieuw logo & campagne 'Ik recycle blik'

Op steeds meer verpakkingen van blik staat het nieuwe Europese logo ‘Metal recycles forever’. Om het logo bekend te maken bij het publiek, start Stichting Kringloop Blik met de campagne ‘Ik recycle blik’.