U bent hier

Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

Belgische supermarkten verminderen restafval

Een supermarktketen in België, Colruyt Group, heeft 82,1 procent van zijn bedrijfsafval in de eerste helft van 2016 gerecycled. De supermarktketen heeft ervoor gezorgd dat vergistbaar afval en broodafval beter gesorteerd wordt. Dit zorgde al voor 700 ton minder restafval dat teruggestuurd moest worden naar de distributiecentra.

Schonere uitstraling van gemeente Woensdrecht

De gemeente Woensdrecht heeft nieuwe plannen om de stad een schonere uitstraling te geven. Komend jaar zullen alle containers voor plastic, glas en textiel ondergronds gemaakt worden. Mensen zullen bij ondergrondse containers minder snel afval naast de container plaatsen. Het zal ook de inzameling van deze afvalstromen moeten bevorderen. Ook krijgen de inwoners van Woensdrecht een extra tik op hun milieukaart om in plaats van 2 keer, drie keer gebruik te mogen maken van de gemeentelijke milieustraat.

Nieuwe milieustraat voor gemeente Noordwijkerhout

Het contract tussen Meeuwenoord, het bedrijf wat afval van gemeente Noordwijkerhout verwerkt, en de gemeente loopt eind deze maand af. De gemeente krijgt vanaf dat moment een nieuwe milieustraat. Na een onderzoek naar verschillende afvalverwerkingsbedrijven heeft de gemeente gekozen voor firma Heemskerk, onderdeel van Meerlanden. Het bedrijf heeft een tweejarig contract getekend.