U bent hier

Informatie over recycling, afval en hergebruik

Nieuws

Van Gansewinkel en Shanks onderzoeken fusie

Shanks en Van Gansewinkel hebben een overeenkomst ondertekend waarin ze vastleggen exclusief met elkaar te gaan praten over een fusie. Mocht het tot een fusie komen, dan zou dit het samengaan van afvalverwerkers nummer 1 en 3 van de Benelux betekenen.

De bedrijven zouden dit jaar nog tot een fusie willen komen. Al eerder dit jaar was sprake van een overname waarbij Shanks het grotere Van Gansewinkel zou willen overnemen. Inmiddels spreken partijen over een fusie. Beide bedrijven zien veel synergievoordelen, zowel voor wat betreft soorten afvalverwerking, als wat betreft de geografische aanvulling.

“Een samenvoeging van Van Gansewinkel en Shanks heeft alle ingrediënten in zich om succesvol te zijn in recycling en waste management in Europa. De gezamenlijke hoeveelheid aan reststromen biedt de combinatie de mogelijkheid om een stevige positie in te nemen in de markt voor secundaire grondstoffen en levert een significante bijdrage aan de circulaire economie. Beiden zijn ook vandaag sterke partijen, met activiteiten en competenties die elkaar goed aanvullen. Bovendien ontstaat door de synergie die er mogelijk is een nog sterker bedrijfseconomisch fundament.” aldus Marc Zwaaneveld, CEO van Van Gansewinkel.

Leerlingen basisschool IJsselmuiden leren over afval

De leerlingen van openbare basisschool Wonderwijs in IJsselmuiden hebben de afgelopen weken meer geleerd over (het belang van) afval en recycling. Afgelopen donderdag hebben ze het schoolbrede project afgesloten met een tentoonstelling en feest op het schoolplein. De kinderen hebben geleerd dat heel veel afvalmaterialen nog een tweede leven kunnen krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door ermee te knutselen. De leerlingen verzamelden lege flessen, wc rollen, verpakkingen, chips zakjes etc. om mooie knutselwerkjes, kledingstukken en decorstukken te maken. De decorstukken zijn door de onderbouw-leerlingen gebruikt om een greenscreen-filmpje te maken over ‘recyclestad’, waarin de leerlingen zelf de rollen speelden tussen hun afvaldecor. De oudere leerlingen hebben een stopmotion film gemaakt waarin ze reclame maken voor een schonere schoolomgeving. Ook hebben de kinderen ROVA Zwolle bezocht.

Gratis gewasbeschermingsmiddelen naar milieustraat Steenbergen

Gedurende de hele maand maart kunnen ondernemers restanten ven gewasbeschermingsmiddelen, die nier meer worden toegelaten voor gebruik, gratis inleveren bij de milieustraat in Steenbergen.

Watervervuiling tegengaan
Deze inzamelactie is opgezet door Waterschap Brabantse Delta, gemeente Steenbergen en de lokale ZLTO-afdeling. Dit naar aanleiding van een onderzoek waaruit bleek dat en nog steeds verboden middelen worden aangetroffen in sloten en beken. Hierdoor verslechterd de waterkwaliteit. Door een gratis inlevermogelijkheid te bieden is de kans dat ondernemers deze overtreding maken kleiner. Zij hoeven de restanten dan niet in het water te gooien bij een controle van het bedrijf. De actie geldt voor agrarische bedrijven maar ook voor particulieren. Het inleveren kan van woensdag t/m vrijdag gedurende de normale openingstijden. Bij afleveren wordt wel gevraagd een registratieformulier in te vullen, maar dit is enkel voor de administratie.

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...