U bent hier

Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

AEB creëert sociale werkplekken

Het Afval Energie Bedrijf (AEB), gevestigd in het Westelijk Havengebied in Amsterdam, wilt twee keer zoveel medewerkers aannemen om ook twee keer zoveel afval te kunnen recyclen. Het bedrijf neemt medewerkers aan die anders moeilijk aan de slag komen. In 2021 moet het aantal sociale werkplekken van 75 gestegen zijn naar 150. Deze mensen kunnen dan in een veilige werkomgeving onder begeleiding arbeidsritme en vaardigheden aanleren. Op lange termijn kunnen ze dan een reguliere baan krijgen bij AEB, Stichting Milieuwerk of andere werkgevers.

Brand bij milieustraat Diemen

Afgelopen zaterdag, 11 februari, is er bij de milieustraat in Diemen brand uitgebroken. De brand brak rond 20.00 uur uit in een transformatorhuisje aan de Landlust in Diemen.

De brand bleef gelukkig beperkt. Gezien de locatie kwamen er wel vele hulpdiensten ter plaatse. Liander gaf aan dat alleen de stroom op het terrein van de milieustraat was uitgevallen. Huishoudens zijn gelukkig niet getroffen. Een monteur van Liander zal de exacte schade opnemen.

Samenwerking tussen kringloop en milieustraat

Kringloop en milieustraat Oss gaan een samenwerking aan. Dit willen ze realiseren door middel van een gezamenlijk innamepunt voor afval en afgedankte goederen, een gedeelde gevel en collectieve openingstijden. Het blijven wel twee aparte organisaties, maar met één gezicht. Ook zal er een nieuwe demontagehal komen om afval beter te kunnen scheiden.