U bent hier

Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

Vele klachten bij milieustraat Oosterhout

In Oosterhout klagen veel mensen over de hekken bij de milieustraat. Veel mensen krijgen hun afval namelijk niet over de hekken heen. De hekken zijn een meter hoog en geplaatst vanwege de arbeidsinspectie. Wethoude Marian Witte (Afval) legt uit dat de milieustraat gek wordt van de klachten en iedere keer opnieuw moet uitleggen dat ze aan de regels van de inspectie moeten voldoen.

Prijswinnaars 'Ik Recycle Blik' win-actie bekend

De afgelopen weken konden mensen deelnemen aan de ‘Ik Recycle Blik’ win-actie. Via deze actie, georganiseerd door Verpakken en Verpakkingsmanagement in samenwerking met Stichting Kringloop Blik, moesten deelnemers enkele vragen beantwoorden over recycling en hun gegevens inzenden om kans te maken op het winnen van een fiets. Inmiddels zijn de tien prijswinnaars bekend gemaakt.

Basisschool Beuningen start gescheiden afvalinzameling

De basisschool De Triangel in Beuningen wil haar leerlingen bewuster maken van het belang van gescheiden afvalinzameling. Dit in het kader van de jaarlijkse biologie-dag van de school, afgelopen woensdag, die dit jaar in het teken stond van Energie en Recycling. De Triangel is de eerste basisschool in Beuningen die start met het gescheiden inzamelen van afval. Wethouder Hans Driessen heeft op deze speciale dag de afvalcontainers bij het schoolgebouw symbolisch geopend. De school werkt voor dit project samen met de gemeente en afvalinzamelbedrijf DAR.