U bent hier

Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

Samenwerking tussen Suez en Nabuurs

Grondstoffenbedrijf Suez heeft in een persbericht vermeldt de inzameling en verwerking van afvalstromen en recyclebare stromen van drie locaties van logistiek dienstverlener Nabuurs te beheren.

Het eerste bedrijf dat op het nieuwe, duurzame en groene industrieterrein zijn deuren opent is een distributiecentrum van Nabuurs. Suez tekent voor de geschieden inzameling van verschillende afvalstromen zoals restafval en karton.

Nieuw afvalinzamelsysteem Zaanstad

Zaandstad wilt eind 2017 de hoeveelheid restafval gehalveerd hebben. Hiervoor hebben ze een nieuw systeem ontwikkeld. Restafval gaat niet langer naar de grijze bak, maar naar ondergrondse containers. De grijze bak is enkel nog voor blik, plastic verpakkingen en kartonnen verpakkingen van zuivel en dranken. De inwoners krijgen in ruil voor de extra moeite een lagere gemeentelijke belasting. Het gescheiden afval zal aan huis worden opgehaald en het restafval komt in de containers.

Afvalscheiding op stadskantoor Bergen op Zoom

Op het stadskantoor in Bergen op Zoom zijn speciale inzamelbakken geplaatst waarin afval gescheiden ingezameld kan worden. Het doel is volledige recycling. Wethouder Yvonne Kammeijer vertelt dat de gemeente het belangrijk vindt dat ambtenaren een goed voorbeeld gegeven aan de plaatselijke bevolking. Het stadskantoor is hiermee afvalneutraal geworden