U bent hier

Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

Recycling van plastic afval

De mensheid heeft door de jaren heen veel plastic afval gecreëerd. De teller staat inmiddels (2015) op 8,3 miljard ton. Ongeveer 60 procent hiervan zit weggestopt in de grond of zwerft door het milieu. Het meeste plastic is niet biologisch afbreekbaar en daardoor blijft het nog honderden jaren in het milieu rondzwerven.

Start nieuwe inzamelen Leusden

Afgelopen dinsdag is het laatste restafval aan de deur opgehaald in Leusden. Dit werd door de wethouder persoonlijk gedaan. Leusden is nu over op het nieuwe inzamelen. Grondstoffen zullen aan de deur opgehaald worden en restafval moeten door de inwoners zelf naar de ondergrondse restafvalcontainers gebracht worden.

Oude medicijnen terug naar de apotheek in Zeeland

De apotheken in Zeeland gaan binnenkort medicijnen innemen. Veel mensen gooien ongebruikte medicijnen namelijk weg. Medicijnen vallen onder klein gevaarlijk afval en moeten naar de milieustraat gebracht worden. In Zeeland is het binnenkort dus ook mogelijk om deze naar een apotheek te brengen. Dit initiatief is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Waterschao Scheldestromen, afvalverwerker OLAZ, de Zeeuwse apotheken en de Zeeuwse gemeenten.