U bent hier

Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

Weggegooide elektronische apparaten in China

De elektronische apparaten komen in grote hoeveelheden binnen bij recyclingbedrijf Huaxin in Peking. De schroothoop is, volgende nieuwe cijfers van de VN, de afgelopen vijf jaar verdubbeld. Mede dankzij overheidssubsidies doen recyclingbedrijven goede zaken.

De berg elektronische afval is met 107% gegroeid in de jaren tussen 2010 en 2015 naar 6,7 miljoen ton. Nergens ter wereld is deze groei zo hoog. Het overgrote deel van het afval wordt op eigen grond gegenereerd. Er wordt geschat dat er nog anderhalf miljoen ton vanuit het buitenland de markt op wordt gesmokkeld.

Medewerker milieustraat vindt ruim €15.000,-

Een medewerker van de milieustraat in Dordrecht had twee jaar geleden 15.100 euro gevonden in een printer. De printer was ingeleverd bij de milieustraat en bevatte vier enveloppen met contant geld. In eerste instantie had de medewerker zijn mond hierover gehouden en enkel 3000 euro aan een collega gegeven. Een week later lichtte hij zijn chef in. Deze wilde dat hij het geld teruggaf, maar de medewerker weigerde dit.

Aandacht voor afvalscheiding in Westervoort

De gemeente Westervoort is sinds begin 2016 bezig met het project 'Westervoort (zwerf)afval vrij'. In december 2016 en januari 2017 krijgen basisschoolleerlingen een les van NME Liemers over afval scheiden. Scholen (in samenwerking met de afvalcoach van de gemeente) en sportverenigingen houden hun eigen locatie en omgeving zwerfafvalvrij. Ook zamelen ze drinkpakjes, blikjes en plastic flesjes apart in. Deelnemende partijen krijgen van de gemeente nieuwe afvalbakken, spandoeken en ander pr-materiaal.